Anahata massagetherapie

Wie ben ik?

Mijn naam is Marilou Franses (1964). Als lichaamsgericht therapeut heb ik me gespecialiseerd in verschillende massagetechnieken: klassieke massage en massages die hun oorsprong hebben in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) zoals energetische massage, acupressuur en meridiaanmassage. Oefeningen uit de Mindfulness en intuïtieve ontwikkeling spelen een rol bij een behandeling.Ter ondersteuning van een behandeling maak ik daarnaast ook gebruik van ooracupunctuur (auriculotherapie).

Ik heb de 3-jarige HBO opleiding Integrale Lichaamsmassagetherapeut bij Sonnevelt Opleidingen gevolgd. Daarnaast heb ik begin 2014 de HBO opleiding Medische Basiskennis bij Sonnevelt Opleidingen succesvol afgerond. In 2011 heb ik de cursus Intuïtieve Ontwikkeling gevolgd en afgerond bij het centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling in Nijmegen. In het najaar van 2014 heb ik de training Mindfulness based cognitive therapy (MBCT) succesvol afgerond.

In 2014 heb ik de opleiding ‘Chinfood Vijf elementen voedingsleer’ gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik meer geleerd over de Chinese voedingswijze en welke invloed voeding op ons lichaam heeft. Door passende voeding kunnen bepaalde klachten verminderen of voorkomen worden. In 2016 heb ik de cursus Fibromassage® gevolgd bij Zonnevlecht Opleidingen.

In 2017 heb ik zowel de basis- als de vervolgcursus oorreflexologie (ooracupunctuur/ooracupressuur) gevolgd.

In 2019 heb ik de opleiding ‘Het roepen van de ziel’ afgerond; een 10-daagse training voor systemisch werk via het lichaam.

Jaarlijks volg ik diverse bij- en nascholingen, ook op het gebied van Medische en Psychosociale Basiskennis:

  • De darmen en hun verhaal;
  • Burn-out en therapeutische aanpak;
  • De bijscholing Westerse en Oosterse medische basiskennis met als thema’s de Nieren en de Lever;
  • Emoties voor en na Corona;
  • De darmen en de spijsvertering;
  • De hormonen, fysiek en energetisch;
  • Effectief therapeutschap;
  • Stress en slapen.

Anahata staat voor het hartchakra. Het hart is essentieel voor onze energietoevoer en vitaliteit. Het staat voor liefde voor het leven, voor jezelf en alles om je heen.